Зміна 24 параграфу в звʼязку з одруженням з Громадянином ЕС

Irynas • 5 November 2024
1
0 вподобання

Доброго дня!

я перебуваю в Німеччині по 24 параграфу(Берлін) в травні одружилась з громадянином ЄС (Румунії) в Румунії. Чоловік 7 років живе та працюю в Німеччині, я також працюю.

Підкажіть,будь ласка, необхідні кроки, які я маю виконати, щоб перейти на інший параграф та який саме. 

1.Чи це правильне посилання для подачі на Residence Permit Residency permit card for family members of nationals of EU member states, Norway, Iceland or Liechtenstein (EEA states) - Services - Service Berlin - Berlin.de

2. На сайті вказано час очікування 3 - 6 тижнів, чи я правильно розумію, що цей час до мементу отримання карти? Чи все ж таки спершу потрібно відвідати Міграційну, а Residence Permit карту видатуть через деякий час ?

3. Наразі очікую на отримання паспорта з новим прізвищем, чи є сенс подати документи на отримання терміну для Residence Permit зараз, чи краще дочекатись паспорта ?

4. Чи маємо ми зарєструвати наш шлюб в Німеччині, та якщо так - де саме?

Дякую!

Відповіді (1)

Moderation

Доброго дня, irynas!

1. Так,це - вірне посилання;

2. Не бачу, де вказано, що час очіквання - 3-6 тижнів. Так, для будь-якої посвідки на перебування Вам потрібно піти з усіма документами до відповідального за Вас Відомства у справах іноземців ("Personal appearance by appointment is required") після чого, якщо Ви відповідаєте всім вимогам для її отримання, Вам скажуть, коли буде готова Ваша нова посвідка на перебування, бо її ще треба надрукувати;

3. Вам краще дочекатись паспорта, бо Вашу посвідку на перебування будуть виробляти на Ваше нове ім'я. На момент подачі документів у Вас мають бути актуальні документи у повному пакеті. Вам не треба подавати НА ОТРИМАННЯ ТЕРМІНУ. Вам потрібно спочатку зробити термін, на який Ви і принесете усі необхідні документи;

4. Вам не обов'язково реєструвати шлюб у Німеччині . Все про шлюб Ви можете прочитати у нас за посиланням Укладення шлюбу в Німеччині | Handbook Germany-

Міла

щоб опублікувати, будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.