Возз'єднання сім'ї

Antek • 3 September 2024
2 коментарі
0 вподобання

Добрий день. Я громадянин України, постійно проживаю в Польщі, маю карту сталого побуту. Моя дружина, громадянка Польщі, працює і проживає в Німеччині. Що потрібно мені зробити, щоб переїхати до дружини в Німеччину більше ніж як на 90 днів. Якщо треба отримати візу D, то які потрібні для цього документи? Дякую за відповідь.

Відповіді (2)

Moderation

Добрий день, antek!

Я можу надати Вам інформацію англійською мовою від Міністерства у справах біженців та міграції про правила возз'єднання сім'ї: BAMF - Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - Reunification with EU nationals.

Тут - інформація англійською мовою про возз'єднання сім'ї з громадянами ЄС: Spouses joining EU citizens (make-it-in-germany.com).

Також більше по темі - на сторінці Міністерства внутрішніх справ німецькою мовою: BMI - EU-Freizügigkeit (bund.de).

Якщо жінка є громадянинкою Польщі та живе і працює в Німеччині, то Ви маєте повне право возз'єднатися з нею як з громадянкою країни ЄС. Таке возз'єднання сім'ї називається "Aufenthaltskarte für Familienangehörige von EU-/ EWR-Bürgern" і регулюється Freizügigkeitsgesetz/EU (FreizügG/EU) § 5 Abs. 1.

Проте Ви не можете мати на руках одночасно 2 посвідки на перебування 2 різних країн: Карту сталого побиту та "Aufenthaltskarte für Familienangehörige von EU-/ EWR-Bürgern". Що Вам робити з Картою сталого побиту Вам треба дізнатися у відповідальному за Вас Відомстві у справах іноземців у Польщі.

Для отримання "Aufenthaltskarte für Familienangehörige von EU-/ EWR-Bürgern" Вам буде потрібно зробити термін у Відомстві у справах іноземців у Німеччині, зібрати для цього всі необхідні документи (приблизний список можна знайти на берлінському сайті: https://service.berlin.de/dienstleistung/324282/), але краще уточнити список на сайті Відомства у справах іноземців (Ausländerbehörde) міста, куди Ви збираєтеся переїздити.

Міла

щоб опублікувати, будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.