Повернення на 24 параграф

Iris24 • 21 July 2024
5 коментарі
0 вподобання

Доброго вечора. 
На початку війни місяць перебування на 24 параграфі (бо вийшов термін безвізу), потім робоча віза (блакитну карту не видали, хоча умови були виконані, робота лікарем). 2,5 роки праці і сплати податків. На жаль, подальша робота не можлива через затримку з підтвердженням українського диплому, зараз фаза очікування відповіді від Регірунгу.
Місцеве Ausländerbehörde в усній розмові не збирається повертати параграф 24, бо була «свідомо обрана робоча віза». Питань декілька: 1. Чи можна все таки перейти на 24 параграф чи іншу візу ( наприклад для підтвердження диплому/Anerkennung)? Чи краще спробувати переїхати і спробувати щастя в іншому Auslebderbehörde? 
2. Чи маю я маю право на Arbeitslosengeld після 2 років і що мені треба врахувати?

Можливо є ще якісь варіанти?

Щиро дякую за відповідь.

Відповіді (5)

Moderation

Добрий день Iris24 і вітаю вас на нашому форумі!

Чи правильно я розумію, що на момент початку війни ви вже були в Німеччині за безвізом, чи ви приїхали до Німеччини після початку повномасштабного вторгнення? Який у вас зараз вид на проживання? Уточніть, будь ласка, ваш параграф.

Якщо у вас робоча посвідка на проживання, то ви, на жаль, не маєте права на отримання Arbeitslosengeld. Це несправедливо по відношенню до іноземців, які працюють. Проте, на робочому дозволі на проживання, ви погоджуєтесь з тим, що берете відповідальність за утримання себе і своєї сім'ї.

Напишіть мені, будь ласка, ваш актуальний поштовий індекс та індекс місця, куди ви плануєте переїхати для оформлення нових документів. Я знайду для вас безоплатні консультаційні центри, де вас можуть детально проконсультувати з вашого питання.

Чекаю уточнень.

Свєта

Iris24

Була в Німеччині до початку війни 3 місяці, приїхала в Україну за тиждень до початку війни. За місяць поїхала знову, подалась на 24 параграф. Через місяць оформила всі документи і подалась на робочу візу і підтвердження диплому ( офіційно повинно було прийти рішення по освіті за 4 місяці, але затягнулось і досі чекаю). Так як я лікар, дозвіл на працю до підтвердження диплому обмежений, у мене стікає цей термін, а з ним і робоча віза. Хочу прояснити мої подальші дії. Бо сподівалась на 24 параграф (або візу для підтвердження освіти) і Arbeitlosengeld. Це можливо?

Мій поточний поштовий індекс - 88214

можливий - 88085

Дякую, Світлано 

Moderation

Дякую за уточнення!

Мені здається, що у вас є всі підстави знову подати заяву на тимчасовий захист, враховуючи всі ваші дані. Однак невідомо, якої думки дотримуються чиновники з цього питання. Найближчий до вас консультаційний центр розташований за адресою:

• Якщо вам більше 27 років:

◦ 02_Caritas Bodensee-Oberschwaben

Seestraße 44
88214 Ravensburg
0751 362560
mbe-rv@caritas-bodensee-oberschwaben.de
http://www.caritas-bodensee-oberschwaben.de

◦ 02_Caritas Bodensee-Oberschwaben

Liebfrauenstraße 25
88250 Weingarten
0751 99923410
mbe-wgt@caritas-bodensee-oberschwaben.de
http://www.caritas-bodensee-oberschwaben.de

• Якщо ви молодше 27 років, то:

◦ JMD Ravensburg

Zwergerstr. 3
88214 Ravensburg
0751 270879-0
info.ravensburg@cjd.de
https://www.jugendmigrationsdienste.de/jmd/ravensburg

Якщо вам там не зможуть допомогти, то запитайте їх, куди вам можна звернутися, або пишіть сюди і будемо шукати далі.

Бажаю удачі та тримайте нас в курсі!

Свєта

щоб опублікувати, будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.