Можливість залишитись у Німеччині після закінчення 24 параграфу //перехід на робочу візу

Марічка • 21 July 2024
5 коментарі
0 вподобання

Вітаю. Дякую за можливості. 
Наразі з неповнолітньою дитиною (має підтверджену в Німеччині інвалідність (60%)/встановлено град за доглядом (2 град, доглядаю сама) знаходжусь за 24 параграфом. Маю вищу економічну освіту (документи подаю до ZAB) та 22 роки досвіду роботи в газовій галузі України  (включаючи державну службу та керівні посади). Наразі вивчаю німецьку мову, маю свій проект (волонтерський) для ознайомлення дітей в Німеччині основам фінансів. Наразі пішла працювати прибиральницею на потреби міста (прибираю школи) по 20  годин на тиждень (більше не можу, бо піклуюсь за дитиною з інвалідністю). Які в моєму випадку є можливості переходу на інші параграфи?  Маючи вищу освіту і не працюючи за фахом які є можливості по кваліфікованій// некваліфікованій роботі? Планую з часом піти на 40 годинну працю. Уклала договір щодо приватного    пенсійного забезпечення  (інших активів немаю, окрім 25% в спільній квартирі в Києві), можливо це вплине при розгляді фінансових питань (мені 46 років). 
Дякую за Ваш час. 

Відповіді (5)

Moderation

Добрий день Марічка і вітаю вас на нашому форумі!

Це круто, що у вас такий багатий професійний досвід. Якщо чесно, я б теж записалася на ваші курси з фінансів, хоча я вже не дитина :)

У вас є високі шанси переходу на робочий параграф, але для цього вам потрібно, звісно, знайти роботу приблизно в тій сфері, у якій у вас або є досвід, або ваші дипломи.

Що стосується догляду за дитиною, то є організації, які надають допомогу в турботі про дітей. Крім того, такі послуги надає, зокрема, і відомство у справах молоді (Jugendamt).

Напишіть мені, будь ласка, ваш поштовий індекс, і я постараюся знайти для вас безкоштовні консультаційні центри, де вас зможуть детально проконсультувати щодо вашого питання.

Чекаю уточнень.

Свєта

Марічка

Шановна пані Свєта, 

щиро дякую Вам за Ваш час та відповідь. 
мій індекс:

44866 Bochum 

З повагою 

Марічка 

Moderation

Дуже дякую за уточнення, пані Марічка!

Ви можете звернутися за місцем проживання у безкоштовні центри:

1. Diakonie Ruhr - https://www.diakonie-ruhr.de/einrichtungen/erwerbslosigkeit?mtm_campaig…
Amtsstraße 4
44809 Bochum
Телефон: 0234 524330
E-Mail: erwerbslosenberatung@diakonie-ruhr.de
Графік роботи:

◦    Понеділок з 13:00 до 16:00
◦    Вівторок з 15:00 до 18:00
◦    Середа з 8:30 до 12:00
◦    Четвер з 8:30 до 12:00
◦    П'ятниця з 13:00 до 16:00

BoBeQ - https://www.bobeq.de/deutsch/projekte/beratungsstelle-arbeit-bochum
Schulstr. 16
44866 Bochum
Телефон: 02327 36 941-15
E-Mail: beratung-arbeit@bobeq.de
Графік роботи консультаційного центру:

◦    Понеділок-четвер з 8:00 до 16:00
◦    П'ятниця з 8:00 до 14:00
Будь ласка, запишіться на прийом за телефоном 02327 36 941-15 або електронною поштою beratung-arbeit@bobeq.de.
Також консультації можна знайти за посиланням: Бохумські консультаційні центри (хоча одна з них повторюється).

Ви також можете звернутися до наших колег з Club-Dialog. Вони консультують з питань освіти та визнання кваліфікацій, а також можуть допомогти вам з розвитком кар'єри в Німеччині, але не займаються пошуком роботи. Зв'язатися з ними можна за електронною поштою, вказаною на їхньому сайті: IQ Beratung.

Також у нас є корисний матеріал з пошуку роботи в Німеччині: "Пошук роботи: як знайти вакансії?".
Загальна інформація про пошук роботи доступна тут: Handbook Germany.

Якщо у вас залишилися додаткові питання, обов'язково пишіть.

З повагою,
Свєта

Марічка

Дякую. Зрозуміла. 
Гарного дня?

щоб опублікувати, будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.