Merhaba.Böyle bir form u bizlere kazandirdiginiz ve emekleriniz için sizlere çok teşekkür ederim.
Eşim lisans, turizim mezunu.18B den vize başvurusunu 3 kisilik yaptık.iş teklifinde maaş bürüt olarak 2410 yazmakta. ben ise 2 yillik Mahalli idareler mezunuyum.kamuda 8 yildir kadrolu Güvenlik V.Amiri olarak çalışmaktayım. Sorum şu: Olasi, sadece bana eşimin maaşından ötürü red gelmesi halinde Almanya'da bir firmadan tır sürücüsü olarak iş teklifi alır ve 1 ay sonrasında o işten ayrila bilirmiyim,iş degiştire bilirmiyim
.Yada Almanya'da iken Profosyonel sürücülük üzerine alınmış oturum vize türümün ve işimi değiştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim.Yada başka ne yapa bilirim.Mahalli idareler (yerel yönetimler)trans kribime uygun personel yönetimi,raporlama,sevk idare,büro yönetim sorumlusu gibi konuları kapsayan bir bölüm.herhangi bir iş teklifinde yukarida yazdığım durumlardan birisini iş sözleşmesine ekleyerek başka bir altarnatif olustura bilirmiyim.Yada bana tavsiyeniz ne olur du.
Şimdiden çok teşekkür ederim sizlere.Basarilariniz daim olsun.Saglicakla kalın.Saygilarimla.
Merhaba Su hanım.Cevabiniz ve alakanizdan ötürü çok teşekkür ederim.Ben iki yıllık üniversite yani MYO mezunu olduğum için 18b direk müracaat edemiyorum diye biliyorum.Evet sadece benim red almam durumunda tır ehliyeti iş sözleşmesi(bu tır ehliyeti sadece oraya gelişim konusunda köprü vazivesi görecek yani aslında tır surmiyecegim)ile geldiğimde yabancılar dairesi bana şunu dermi: sen tır şoförü olarak Almanya'ya geldin sen şuan başka bir işe gecemezsin diye bilirmi.Aslinda encok merak ettiğim konu bu.Ama fırsat kart süreci çok uzun bir sureç olduğu için konsolosluktan sadece bana gelebilecek olası red için ivedi çözümler arıyorum.
Birde Su Hanım; eşimden kaynaklı 18b den alınacak oturum süresi kaç yıllık ve bende eşimden ötürü otomatikmen çalışma izinli olabiliyor uyum.
Çok teşekkür ederim sizlere.İyi ki varsınız.