Öğrenci olarak geldim fakat şu anda oturum iznim bitmek üzere. Dedem burada çifte vatandaş ve hasta bakıma ihtiyacı var. Hasta bakıcı olarak beni gösterse oturumumu uzatabilir miyim yabancılar polisinde?
Öğrenci olarak geldim fakat şu anda oturum iznim bitmek üzere. Dedem burada çifte vatandaş ve hasta bakıma ihtiyacı var. Hasta bakıcı olarak beni gösterse oturumumu uzatabilir miyim yabancılar polisinde?
Merhabalar,
Sorunuz için teşekkürler. Öncelikle bu konunun Härtefall (zorluk düzenlemesi) kapsamına girip girmeyeceği ile ilgili bir avukata danışıp yasal danışmanlık almanızı öneririz. Bazı istisnai zorluk durumlarında memurun takdir yetkisi ile aile üyeleri için izin alınabiliyor. Fakat sizin özel durumunuzun tüm inceliklerine hakim olmadığımız için bu konuda net bir yönlendirme yapmamız mümkün değil. Eğer genel kuralları soruyorsanız, dede-torun gibi akrabalık ilişkileri Härtefall kapsamına girmiyor. Normal şartlarda böyle bir düzenleme sadece ebeveyn-çocuk birimini kapsıyor. Bir başka deyişle, sizin dedenizle olan akrabalık bağınız çekirdek aile olarak tanımlanan sınırların dışında.
Umarım bu bilgi yardımcı olur. Başka sorunuz varsa bize ulaşabilirsiniz. Dedenize acil şifalar dilerim.
İyi günler dilerim,
Su