Oturma izni

melikkk • 29 Ekim 2024
3 Yorum
0 beğeni

Merhabalar 

Almanya'ya öğrenci olarak geldim. Sonrasında kendi alanında iş buldum. 6 aydır çalışıyorum. Şimdi işten ayrılıp bir dil kursuna yazılmak istiyorum. İşe başladığım için 2 oturum izni verdiler. İşten ayrılırsam oturma iznim iptal olur mu? Bunun hakkında bilgi verebilir misin? 

Yanıt (3)

Moderation

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

İş başladığınız için size verilen "2" oturum izni kısmını anlamadığımı belirtmek isterim. Normal koşullarda belirli bir zamanda bir oturum iznine sahip olabilirsiniz. Eğer kastettiğiniz "2 yıllık" bir oturum izni ise şöyle anlatayım.

Nitelikli çalışan statüsünde bir oturum izniniz varsa ve işten ayrıldıysanız, bunu derhal yabancılar dairesine bildirmeniz gerekir. Zira size verilen oturum izni bir çalışma ilişkisi üzerinden verilmiştir ve siz başka bir statü alana kadar sadece çalışma hayatının içinde bulunduğunuz sürece geçerlidir. Başvurunuz üzerine yabancılar dairesi size iş bulmanıza yetecek kadar bir süre tanıyacaktır. İş arama sürecinde ya da çalışırken dil okuluna gitmenizde bir sakınca yoktur. Eğer işi bırakıp dil okuluna başlamaya kararlıysanız o zaman statünüzü yine öğrenci vizesine çevirmeniz ve hayatınızın masraflarını nasıl karşılayacağınıza ilişkin kaynak göstermeniz gerekecektir. 

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

melikkk

Merhaba eren bey 

Öncelik ile teşekkür ederim. Ben öğrenci vizesi ile geldim. Ancak iş buldum ve iş vizesine çevirdim. 2 yıllık iş sözleşmesi ile yabancılar şubesine başvuru yaptım. Onlarda bana 2 yıllık oturum verdiler. İş vizesi üzerinden sanırım ben işi daha bırakmadım. Ancak işten ayrılınca oturum iznim iptal mi oluyor ? Yoksa 2 yıl oturma iznim devam ediyor mu ?

Moderation

Tekrardan merhabalar,

Yukarıda da açıkladığım üzere size verile oturum izni bir çalışma ilişkisi üzerinden verilmiştir. İşsiz kalır ve yabancılar dairesinin size tanıdığı süre içerisinde nitelikli/vasıflı bir iş bulamazsanız oturum izniniz geçersiz hale gelir.

İyi günler dilerim!

Yayınlamak için lütfen giriş yapın veya kaydolun.